Kestävä kehitys Manu Events -yrityksessä

Energia ja vesi

- olemme investoineet keittiöissä energiatehokkaisiin laitteisiin, jotka kuluttavat vähemmän energiaa ja vettä
- keittiöissä, ravintolasalissa ja kokoustiloissa on ajastettava ilmastointi
- Turun kohteissamme käytetään vihreää sähköä

Kierrätys

- kaikki ravintoloidemme biojäte kierrätetään
- kierrätämme metallin, paperin, pahvin ja lasin
- keittiöiden paistoöljy kierrätetään uusiokäyttöön

Kierrätystä, kasvisruokaa, logistiikkaa

Ravintolatoiminta

- pyrimme vähentämään hävikkiä muun muassa ammattikeittiöille tarkoitetun reseptiohjelmiston avulla (marraskuusta 2019 alkaen)
- tavoitteenamme on lisätä lähialueen raaka-aineiden käyttöä
- suosimme sesongin mukaisia raaka-aineita
- suosimme MSC-sertifioituja kaloja ja äyriäisiä sekä kotimaista lihaa
- tarjoamme mahdollisuuden kasvispainotteiseen ruokailuun ravintoloissamme 
- ravintoloissamme tarjoilemme vesijohtovettä
- take away -kahvikupit ja pillit ovat biohajoavia
- hankinnoissa pyrimme yhdistämään tilauksia, jolloin ne toimitetaan samalla kuljetuksella

Muut asiat

- ravintoloissamme käytettävät pesu- ja puhdistusaineet ovat ympärisömerkittyjä
- suosimme yhteistyökumppaneina paikallisia toimijoita
- antamamme lahjat ovat usein paikallisten yritysten tuotteita

Tavoitteitamme vuosille 2019-2020

- ympäristötietoisuuden lisääminen henkilökunnalle koulutuksissa
- hiilijalanjäljen mittaaminen ruokatuotteista
- muovinkierrätys
- kestävän kehityksen periaatteiden huomioiminen hankinnoissa
- kasvisruokien lisääminen valikoimassa
- lisää yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa
- hävikin minimoiminen muun muassa myymällä hävikkiruokaa (syksyn 2019 aikana)
- ekologiset kokoustarvikkeet